Verwachtingen - weerbericht

12°

3-4 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht minder buien en dan meestal droog met frisse minima van 4 tot 8 graden in het binnenland, aan zee rond 12 graden.

Morgen eerst overwegend droog, in de loop van de namiddag en avond lichte regen vanaf het westen. Maxima van 10 tot 15 graden.

Dinsdag is het regenachtig en later wordt het meestal droog. Maxima van 12 tot 18 graden.
Woensdag en donderdag meestal droog met temperaturen tot 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen maandag

Vannacht blijft het al bij al wisselvallig maar neemt de buienneiging af en verschijnen er wat meer opklaringen. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 12 graden vlak aan zee. De wind waait in het binnenland matig uit westzuidwest. Aan de kust blijft het winderig met een vrij krachtige tot krachtige wind uit westnoordwest en rukwinden tot 60 km/h.Maandag begint de dag overwegend droog en is het wisselend tot zwaarbewolkt. Hier en daar kan er een buitje vallen. Later wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt en in de loop van de namiddag kan er wat lichte regen vallen. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in Vlaanderen.
De wind waait matig uit westzuidwest, draaiend naar zuidwest.


Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is het zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan zee bij een nog steeds matige zuidwestelijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

In de loop van de nacht en maandag zorgt een mobiele hogedrukwig voor een afnemende buienneiging. De wind draait maandag naar zuidwest en voert dan wat zachtere lucht aan. Maandagavond en dinsdag trekken nieuwe storingen, verbonden aan een uitgestrekte Atlantische depressie, van west naar oost over het land.


update van zondag 22:01