Verwachtingen - weerbericht

-3°

-3°

5-4 Bft

-4°

-6°

-4°

Samengevat weerbericht

Vandaag soms lichte sneeuw, later overdag vaak droog. Koud met maxima rond het vriespunt en bovendien een ijzige noordoostenwind. Zaterdagnacht minima van -3 tot -7 graden.

Zondag overwegend droog maar aanhoudend koud met maxima rond +2 graden in het centrum. Nog steeds een schrale oosten- tot noordoostenwind. Maandag zonnig bij maxima tot +4 of +5 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag krijgen we veel wolken en een ijzige wind. Soms valt er wat lichte sneeuw, vooral in de voormiddag. In de loop van de namiddag wordt het droger. We verwachten in de meeste regio's rond 1 cm sneeuw. Het is zeer koud voor de tijd van het jaar: de maxima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +2 graden in Belgisch Lotharingen, met waarden rond het vriespunt in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee soms krachtig, uit het noordoosten. We krijgen rukwinden van 40 tot 60 km/u.


Vanavond en volgende nacht kunnen er vooral langs de Franse grens nog wat sneeuwbuien vallen. Elders blijft het meestal droog met opklaringen en hoge wolkenvelden. Het gaat overal stevig vriezen met minima van -3 tot -7 graden. De wind waait meestal matig uit het noordoosten tot het oosten.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied met kern boven Scandinaviƫ voert gevoelig koudere lucht vanuit het oosten tot het noordoosten naar onze streken. Tot zaterdagnacht of zondagochtend bevinden zich in deze luchtmassa nog enkele zwakke storingen.


update van vandaag 06:01