Verwachtingen - weerbericht

13°

13°

2-3 Bft

11°

11°

Samengevat weerbericht

Morgen toenemende bewolking en minder warm, tot 22 graden in het centrum. Op de meeste plaatsen blijft het droog, lokaal kan er een spatje regen vallen.

Woensdag eerst brede opklaringen, na de middag wisselend bewolkt. Het wordt een graadje zachter met maxima tot 23 graden in het centrum.

Van donderdag tot zaterdag wordt het zonnig en doen we er elke dag een graadje of 2 bij, om tijdens het weekend uit te komen bij maxima rond 30 graden. Zondag is er lokaal een kans op een onweersbui in de namiddag.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond en vannacht wordt het meestal lichtbewolkt. De minima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 13 graden in het centrum en aan de kust. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen en draait tegen de ochtend naar west. In het westen van het land neemt de wind dan ook toe tot matig.


Morgen draait de wind meer naar noordelijke richtingen waardoor er vochtigere en iets minder warme lucht ons land bereikt. Meestal wisselen opklaringen en soms zwaarbewolkte perioden met stapelwolken elkaar af. Het blijft overwegend droog, maar in de namiddag is lokaal een spatje regen niet geheel uitgesloten. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden in de Ardennen, tussen 21 en 23 graden in het centrum en rond 19 graden aan zee. Er staat een matige wind die geleidelijk draait van west naar noord.


Dinsdagavond en -nacht is het droog en wisselend bewolkt. Plaatselijk kan er wat nevel gevormd worden tegen de ochtend. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden aan zee. De wind neemt af in kracht tot zwak en komt uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Duitsland zorgt voor aanvoer van stabiele en droge lucht uit het zuidoosten. Geleidelijk zal dit hogedrukgebied verder oostwaarts bewegen, terwijl een nieuw hogedrukgebied van boven Portugal zich naar onze contreien verplaatst. Dinsdag draait de wind dan naar noordwest en wordt er wat vochtigere lucht aangevoerd. Daarna wordt de aangevoerde lucht weer droog en geleidelijk aan zeer warm.


update van vandaag 17:07