Verwachtingen - weerbericht

3 Bft

Samengevat weerbericht

Deze nacht eerst nog opklaringen in het westen en centrum, later drijven lage wolkenvelden binnen vanuit Frankrijk. Minima tussen 1 en 5 graden.

Morgen droog weer met geleidelijk aan opklaringen. Later meer hoge wolkenvelden. Maxima tussen 2 en 8 graden.

De volgende dagen blijft het wisselvallig met soms regen of buien. Vrij zacht met maxima tussen 5 en 10 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vanavond verwachten we nog vaak brede opklaringen in het westen en centrum van het land. Gedurende de nacht kunnen op verschillende plaatsen nevel of laaghangende bewolking gevormd worden, maar in het noordoosten van het land blijft er ruimte voor opklaringen. De minima liggen rond 1 of 2 graden in de Ardennen en 4 of 5 graden in het westen. De matige wind draait naar het zuiden.


Morgen verdwijnt het ochtendgrijs en maakt plaats voor brede opklaringen. In de loop van de namiddag worden de hoge wolkenvelden talrijker en dikker vanuit het westen. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Vlaanderen. Er staat een matige tot soms vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidoosten, met rukwinden tot 40 of 50 km/u.


Dinsdagavond wordt het zwaarbewolkt. In de tweede helft van de nacht naar woensdag trekt een storing oostwaarts met regen of buien. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan zee. De wind is matig tot vrij krachtig en komt eerst uit zuidelijke tot zuidoostelijke sector, om nadien te draaien naar zuid tot zuidwest. Rukwinden tussen 40 en 60 km/u zijn mogelijk.

Algemene luchtgesteldheid

We blijven onder invloed van een aanvoer van zeelucht. Een mobiele hogedrukwig trekt over ons land en heeft een stabiliserende invloed op de atmosfeer. Deze nacht bereikt vochtigere lucht ons land vanuit het noorden van Frankrijk. Morgen dinsdag krimpt de stroming meer naar het zuiden tot zuidoosten en voert drogere lucht aan, alvorens een nieuwe storing ons land doorkruist in de nacht naar woensdag.


update van vandaag 17:01