Verwachtingen - weerbericht

17°

16°

2-3 Bft

15°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag droog met opklaringen. Maxima tussen 20 en 24 graden.

Vanavond nog brede opklaringen, vannacht meer wolken maar overwegend droog. Minima van 12 tot 17 graden.

Donderdag over het westen en het centrum regen, later (onweers)buien. Lange tijd droog in Hoog-België. Maxima van 20 tot 23 graden. Donderdagnacht regen of onweersbuien.

Vrijdag eerst regen, mogelijk nog met lokaal onweer. Vanaf het westen daarna licht wisselvallig met een paar buitjes. Maxima rond 22 graden.

Zaterdag wisselend bewolkt. Enkele buien, maar vaak ook droog. Maxima rond 21 graden. Zondag overwegend droog bij dezelfde temperaturen.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het droog en wisselen soms brede opklaringen en stapelbewolking elkaar af. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Venen, 21 graden aan zee, 23 graden in het centrum en 24 graden in de Kempen en in het uiterste zuiden van het land. De wind is zwak in het binnenland en matig aan zee en komt uit variabele of zuidwestelijke tot westelijke richtingen.

Vanavond is het gedeeltelijk bewolkt met soms nog brede opklaringen. Deze nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen. In het centrum en vooral in het oosten van het land blijven er wel opklaringen. Enkele druppels regen in het uiterste westen in de ochtend nagelaten, blijft het overal droog. De minima liggen tussen 12 graden in de Ardennen en 17 graden in het westen en de wind is eerst zwak en variabel om later matig uit het zuiden te worden.

Algemene luchtgesteldheid

Een mobiele hogedrukwig heeft deze namiddag en vanavond een gunstige invloed op ons weer. In de loop van de nacht nadert een storing, verbonden aan een depressie boven het noorden van Schotland, onze kust. In de loop van donderdag trekt de storing langzaam over de rest van het land.


update van vandaag 12:01