Verwachtingen - weerbericht

4 Bft

-1°

Samengevat weerbericht

Vanmiddag is het zonnig maar koud, met een stevige, snijdende noordoostenwind. Het kwik klimt in Vlaanderen tot 4 of 5 graden, in de Hoge Ardennen rond het vriespunt.

Vannacht is het opnieuw helder met algemene vorst, tot rond -4 graden in het centrum van het land, rond -7 in de Ardennen.

Morgen en tijdens het weekend blijft het zonnig met hooguit enkele wolkenflarden. Met een gure oostelijke wind wordt het almaar kouder. Vrijdag en zaterdag halen we nog 2 of 3 graden, zondag en maandag komen de temperaturen ook overdag niet of nauwelijks boven het vriespunt uit.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanmiddag is het meestal zonnig met soms enkele wolkenflarden. Het is wel koud met een snijdende noordoostenwind. Op de Ardense hoogten komt de temperatuur niet boven het vriespunt, in het centrum en het westen wordt het nog 4 of 5 graden. De noordoostenwind gaat tijdelijk toenemen naar matig tot soms vrij krachtig met pieken tot meer dan 50 km/h.


Komende nacht blijft het vrijwel helder. Het kwik duikt opnieuw overal onder het vriespunt: de minima liggen tussen -6 en -9 graden in de Ardennen, rond -4 graden in het centrum en rond -1 graad aan zee. De wind neemt iets in kracht af maar blijft matig waaien uit het noordoosten.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen de depressie die het centrum van de Middellandse Zee en Italië overdekt en een uitgestrekte anticycloon van Noorwegen tot West-Rusland staat vandaag en de volgende dagen een sterke oostelijke stroming die zeer koude en zeer droge Siberische lucht naar onze streken stuwt.


update van vandaag 12:01