Verwachtingen - weerbericht

17°

17°

2-3 Bft

18°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Er is kans op een lokaal buitje. Het kwik stijgt tot rond 17 graden in het centrum.

Vannacht is het licht bewolkt met nevel en in de Ardennen ook kans op mist. Later verschijnt in het westen hoge bewolking. De minima liggen tussen 4 en 10 graden.

Morgen is er vrij veel hoge bewolking. Het kwik stijgt tot rond 19 graden.

Vrijdag krijgen we meer bewolking met kans op een spatje regen. De maxima liggen opnieuw rond 19 graden.

Tijdens het weekend krijgen we veel zon en temperaturen rond 20 graden of zelfs wat meer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag wisselen mooie zonnige perioden af met wolkenvelden. Geleidelijk verschijnen er meer stapelwolken en lokaal kan er een licht buitje ontstaan.
Het kwik klimt tot tussen 12 en 15 graden ten zuiden van Samber en Maas. Elders liggen de maxima tussen 16 en 18 graden.
De wind waait zwak tot meestal matig uit het zuidwesten.

Komende nacht wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt, waardoor het flink kan afkoelen en waardoor er nevel of in de Ardense valleien ook mist kan ontstaan. Later verschijnt er in het westen meer hoge bewolking.
De minima liggen tussen 4 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 8 graden in het centrum van het land en rond 10 graden aan zee.
De wind waait zwak tot matig en krimpt naar de zuidelijke sector.

Algemene luchtgesteldheid

Vandaag en morgen wordt ons weer bepaald door een uitgestrekte hogedrukzone, waarvan de kern zich geleidelijk verplaatst van Frankrijk naar Centraal-Europa. Tegelijkertijd verliest dit hogedrukgebied aan kracht, waardoor een zwak koufront, verbonden aan een lagedrukzone ten noorden van de Britse Eilanden, dichterbij kan komen.
Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag bereikt deze weinig actieve storing de kustregio en vrijdag trekt ze dan verder verzwakkend oostwaarts over het land.


update van vandaag 12:01