Verwachtingen - weerbericht

22°

26°

2-3 Bft

27°

22°

25°

Samengevat weerbericht

Vannacht droog en bewolkt. Minima tussen 12 en 16 graden.

Woensdag eerst bewolkt, later breder wordende opklaringen. Maxima tussen 22 en 27 graden.

Donderdag eerst bewolkt met soms lichte regen, later opklaringen. Gevoelig koeler met maxima van 15 tot 19 graden.

Vrijdag en zaterdag meestal droog en wisselend bewolkt bij maxima rond 19 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vannacht blijft het nagenoeg droog en wisselen lage wolkenvelden af met enkele opklaringen. Tegen de ochtend is er, vooral in de Ardennen, kans op lokale vorming nevel of mist. Het kwik daalt naar waarden tussen 11 en 16 graden. De wind is zwak of in het noorden soms matig en komt uit meestal westelijke tot zuidwestelijke richtingen.Woensdag kan het ochtendgrijs lokaal hardnekkig zijn, maar in de loop van de dag worden de opklaringen breder. Het wordt warm met maxima van 22 graden aan de kust tot 26 of 27 graden in de Kempen. In de noordelijke landshelft is de wind meestal matig uit west tot zuidwest, in het zuidelijke deel is hij overwegend zwak.

Woensdagavond en -nacht neemt de bewolking vanaf de kust toe. 's Nachts kan er tijdelijk wat lichte regen vallen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een matige en aan de kust een vrij krachtige wind uit west tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen depressies boven het noorden van Europa en een hogedrukgebied van de Azoren tot West-Europa bereikt vrij vochtige zeelucht ons land vanuit het westen tot het zuidwesten. In de loop van woensdag wordt iets drogere lucht aangevoerd.


update van dinsdag 22:01