Verwachtingen - weerbericht

4°/8°

0°/5°

4-5 Bft

1°/6°

-2°/2°

-1°/4°

Vooruitzichten voor zaterdag tot woensdag

Zaterdag in de voormiddag is het tijdelijk nog regenachtig in het oosten van het land. Daarna komen er opklaringen vanaf het westen maar verwachten we ook lokale buien. In de avond is er kans op winterse buien in de Ardennen. Het wordt gevoelig kouder dan de vorige dagen met maxima tussen 5 en 8 graden.

Zondag blijft het zeer wisselvallig en fris. Opklaringen en bewolkte perioden wisselen elkaar af met lokale buien. Op de Ardense hoogten valt er soms smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan de kust. In het oosten verwachten we nachtvorst.

Maandag wordt het waarschijnlijk eerst droger met enkele opklaringen maar later neemt opnieuw de kans op buien toe vanaf het westen met ook vrij veel wind. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 5 en 8 graden elders.

Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig met sneeuwbuien in de Ardennen en regen- of soms winterse buien elders. De temperaturen zullen een paar graden dalen met woensdag maxima rond 4 of 5 graden in het centrum.