Verwachtingen - weerbericht

14°/20°

14°/22°

3-2 Bft

14°/22°

11°/18°

13°/20°

Vooruitzichten voor vrijdag tot dinsdag

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en ontwikkelen er zich in de loop van de dag vooral in het binnenland enkele buien. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Zaterdag trekt een storing van west naar oost over het land met regen. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust droger met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Ardennen en hooguit 19 graden in het centrum van het land. De wind draait van west naar noordwesst en waait matig in het binnenland maar wordt vrij krachtig tot krachtig aan zee.

Zondag krijgen we eerst perioden van lichte regen te verwerken, later op de dag pittige buien in het binnenland. Aan zee wordt het dan waarschijnlijk zonnig. De maxima liggen tussen 15 graden in de Ardennen en 21 graden in het centrum van het land. De wind wordt matig en aan zee soms vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Maandag is het nog licht wisselvallig met opklaringen maar ook kans op een lokale bui. De temperaturen stijgen tussen 16 en 21 graden bij een matige wind uit west tot noordwest.

Dinsdag blijft het hoogstwaarschijnlijk droog met aardig wat zon. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een zwakke en later matige oostelijke wind.