Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht droog en licht bewolkt met later kans op vorming van nevel en mist bij minima van 8 tot 12 graden.

Morgen droog en na het verdwijnen van het ochtendgrijs zonnig met temperaturen tot 25 graden.

Vrijdag en zaterdag veel zon met uiteindelijk temperaturen tot 30 graden. Zondag nog altijd warm maar kans op onweer.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en in het eerste deel van de nacht verdwijnt de bewolking grotendeels en wordt het licht bewolkt met wat hoge wolkensluiers. In het tweede deel van de nacht vormen zich op vele plaatsen nevel, mist en laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. De wind is overwegend zwak en in de Ardennen soms matig uit noordelijke richtingen, later draaiend naar noordoost.


Donderdag blijft het droog en wordt het, na het verdwijnen van mist en lage bewolking, zonnig. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden in de Ardennen, tussen 23 en 25 graden in het centrum en rond 21 graden aan de kust. De wind wordt geleidelijk matig uit oost tot noordoost. Aan zee steekt er in de namiddag een stevige zeebries op uit noordnoordoost.


Donderdagnacht blijft het droog en wordt het helder tot licht bewolkt. De minima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een kern van hoge druk boven de Britse Eilanden voert deze namiddag nog vrij vochtige maritieme lucht aan naar ons land wat bij momenten aanleiding kan geven tot vrij veel bewolking. Tegen donderdag komt de hogedrukkern boven de Noordzee te liggen en krijgen we te maken met een noordoostelijke tot oostelijke stroming die in de loop van donderdag drogere lucht aanvoert.


update van vandaag 17:01