Verwachtingen - weerbericht

10°

3-4 Bft

11°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag fris en wisselvallig met opklaringen maar ook enkele fikse buien en temperaturen tot hooguit 10 of 11 graden.

Vannacht in het binnenland droog met breder wordende opklaringen en overal vorst aan de grond. Richting kust kans op buien.

Ook morgen en vrijdag fris en grillig weer met buien.

In het weekend droog en geleidelijk ook zachter met zondag mogelijk temperaturen tot 17 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het vrij koud en wisselvallig met hier en daar enkele fikse buien die kunnen gepaard gaan met stofhagel en lokaal eventueel een donderslag. Aan de kust overheersen later deze namiddag de zonnige perioden.
De temperaturen stijgen tot maximaal 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 of 11 graden in het centrum en het westen. De wind waait matig uit noordelijke richtingen.

Vanavond en vannacht neemt de buienneiging in het diepe binnenland geleidelijk af en klaart het grotendeels uit. In het westen en vooral dan aan zee blijven buien mogelijk. Het wordt opnieuw koud met minima tussen 0 en -5 graden in de Ardennen, rond het vriespunt elders in het binnenland en rond +5 graden vlak aan zee. De wind wordt zwak en aan zee matig uit noord tot noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een lagedrukgebied boven Finland en een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan, nabij Ierland, wordt in een noordwestelijke tot noordelijke stroming frisse en zeer onstabiele polaire lucht naar onze streken aangevoerd waarin zich enkele stevige buien ontwikkelen. Vannacht neemt door de nachtelijke afkoeling de buienneiging in het binnenland af.


update van vandaag 12:01