Verwachtingen - weerbericht

25°

28°

2-4 Bft

30°

27°

29°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht meer bewolking met mogelijk een lokaal buitje. Minima tussen 10 en 15 graden.

Morgen vrij warm en mooi weer met afwisselend zon en wolkenvelden.

Op het eind van de week en gedurende het weekend onstabieler weer met kans op enkele buien, soms ook met onweer, maar wel nog vrij warm.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Het afgezwakt koufront met daarmee gepaard gaande bewolking trekt verder oostwaarts en ligt in de avond boven het centrum van het land. In de eerste deel van de nacht bereikt ze het oosten. Plaatselijk kan er nog een buitje vallen, mogelijk met een donderslag. 's Nachts is het droog en gedeeltelijk bewolkt. De temperaturen dalen naar waarden tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en 13 en 15 graden in andere streken. De wind is daarbij zwak tot matig uit west tot zuidwest.


Donderdag kunnen er in het begin van de dag enkele lage wolkenvelden vormen. In de namiddag krijgen we vrij warm en mooi weer met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden in de Ardennen en tussen 22 en 24 graden elders, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. Er staat een matige wind uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen die in de loop van de avond wat afzwakt.


In de nacht van donderdag op vrijdag is het meestal lichtbewolkt. Plaatselijk kan nevel of een mistbank gevormd worden, vooral in de kuststreek en in de valleien van de Ardennen. De minima liggen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 13 en 15 graden elders. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Zuidelijke aanvoer van warme lucht bepaalt ons weer. Deze stroming komt tot stand door een hogedrukgebied van IJsland tot Polen en een lagedrukgebied boven het westen van Ierland die reikt tot het zuiden van Frankrijk.

Een verzwakt koufront trekt in de loop van deze avond en nacht over ons land. Daarna komen we in minder zachte zeelucht terecht, die wel gunstig beïnvloed wordt door een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren.


update van vandaag 17:01