Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vannacht is het licht bewolkt met later op de nacht kans op lage bewolking in het noorden van het land. Minima tussen 1 en 5 graden.

Morgen, na het verdwijnen van het ochtendgrijs, opnieuw zonnig met minder wind. Maxima tot 15 graden.

Van maandag tot donderdag kunnen we genieten van mooi lenteweer en temperaturen die plaatselijk 20 graden halen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vanavond en vannacht blijft het droog en is het helder of licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht zijn er plaatselijk lage wolken mogelijk, vooral dan in het noorden van het land. De minima liggen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 5 graden aan zee. De wind is matig en aan zee eerst nog vrij krachtig uit het noordoosten tot oosten.

Zondag blijft het droog met veel zon. Soms hangen er wat hoge wolkenvelden. In het begin van de dag zijn er ook lage wolkenvelden mogelijk in het noorden van het land. Het kwik schommelt tussen 10 graden op de hoogten en tot 15 graden elders. De wind is zwak tot meestal matig uit het oostnoordoosten tot noordoosten.

Tijdens de nacht van zondag op maandag komen er wat hoge wolkenvelden en is er kans op wat lokale nevel. De minima liggen tussen 2 en 4 graden bij een zwakke tot matige wind geleidelijk ruimend naar het oosten of, op de hoogten, naar het oostzuidoosten.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt bepaalt door een vrij strakke noordoostelijke stroming, tussen een complex lagedrukgebied over het Iberisch Schiereiland, het zuiden van Frankrijk en het noorden van Italië, en een gebied van hogedruk over de Britse Eilanden. In die stroming verplaatsen zich juist enkele wolkenvelden in onze richting.


update van vandaag 17:01