Verwachtingen - weerbericht

20°

21°

3-4 Bft

22°

22°

25°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag vaak bewolkt met in het noorden en het noordwesten kans op wat motregen. Maxima rond 21 graden. Vannacht vanaf het noordwesten overal kans op wat lichte regen bij minima rond 15 graden.

Zondag vrij winderig met vooral over het zuidoosten eerst nog wat lichte neerslag. Daarna droog en wisselend tot zwaarbewolkt. Maxima rond 22 graden.

Maandag droog met stilaan meer opklaringen en maxima rond 23 graden. Dinsdag tijdelijk warm met mogelijk later overdag al een paar buien.

Van woensdag tot zaterdag perioden met regen of buien. Kans op onweer en maxima rond 20 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag verwachten we vooral over de noordelijke landshelft veel wolken waaruit hier en daar wat motregen kan vallen. Over het zuidelijk deel van het land blijft het droog met lokaal ook veel wolken maar vooral in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen eveneens opklaringen. De maxima schommelen tussen 20 graden aan zee en 25 graden in het uiterste zuidoosten. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest met rukwinden tot 50 km/u. Aan zee is de wind vrij krachtig met pieken tot 60 km/u.


Vanavond kan er in het noorden en het noordwesten wat motregen vallen, elders blijft het droog met wolken en opklaringen. Vannacht wordt het vanaf het noordwesten meestal zwaarbewolkt met geleidelijk wat lichte lokale regen of motregen. Over het uiterste zuidoosten blijft het droog tot het einde van de nacht met nog lange tijd opklaringen. De minima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 graden over het westen. Er waait een overwegend matige zuidwestenwind, aan de kust is hij eerst nog vrij krachtig.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een depressie ten westen van Noorwegen en de anticycloon der Azoren stroomt koelere en licht gestoorde zeelucht over onze streken.


update van vandaag 12:01