Verwachtingen - weerbericht

16°

15°

2-3 Bft

14°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Vannacht wisselvallig met enkele lokale buien bij minima rond 14 graden.

Morgen en vrijdag nog steeds wisselvallig met kans op buien die lokaal onweerachtig kunnen zijn en temperaturen tot 22 à 23 graden.

Zaterdag fris met veel regen, zondag enkele buien en opnieuw maxima rond 20 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht blijft het al bij al wisselvallig en kunnen er hier en daar enkele buien vallen maar het is de meeste tijd droog. Er kan zich opnieuw nevel of een lokale mistbank vormen. Het koelt af tussen 12 en 16 graden bij een overwegend zwakke zuidwestelijke wind in het binnenland en een matige westelijke wind aan zee.Donderdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met vooral in het zuidoosten en oosten van het land buien die onweerachtig kunnen zijn. Elders in het land kan er ook een bui vallen maar is het de meeste tijd droog. Aan zee wordt het in de namiddag zonniger. De maxima liggen tussen 15 of 16 graden in de Hoge Ardennen en 22 of lokaal 23 graden in het centrum van het land. Er waait een matige wind uit zuidwest, in de kuststreek draaiend naar westelijke richtingen in de namiddag.Donderdagnacht wordt het wisselend bewolkt en blijft een bui mogelijk in het oostelijke deel van het land. Elders wordt het zo goed als droog. De minima liggen tussen lokaal 9 graden in de Ardennen en 13 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak of matig uit zuidwest.

Algemene luchtgesteldheid

Een complexe lagedrukzone boven West-Europa met de hoofdkern vannacht en morgen boven de Noordzee bepaalt ons weer en stuurt met een zuidwestelijke stroming vochtige en zachte onstabiele maritieme lucht over ons land.


update van woensdag 22:01