Verwachtingen - weerbericht

12°

4-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht blijft het zwaarbewolkt of betrokken met lichte neerslag. De maxima liggen rond 10 graden. De matige tot vrij krachtige westzuidwestenwind luwt wat.

Morgenochtend kan het nog regenen, maar daarna wordt het overwegend droog. Er blijft wel veel bewolking. De maxima liggen rond 10 of 11 graden.

Woensdag is het droog, maar winderig. 's Ochtends is het nog grijs, maar in de namiddag krijgen we soms de zon te zien. Maxima tot 14 graden.

Donderdag en vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op regen. De maxima liggen rond 15 graden bij een stevige wind.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met lichte of matige regen; De lage bewolking kan vooral in de Ardennen ook het zicht beperken.
De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee. De westzuidwestenwind waait eerst matig tot vrij krachtig met rukwinden tussen 50 en 60 km/h. Later neemt hij af tot matig.

Dinsdagochtend regen het hier en daar nog, vooral over het centrum en het oosten van het land. Geleidelijk wordt het overwegend droog, op soms wat motregen na. Het blijft wel zwaarbewolkt tot betrokken.
De maxima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit het zuidwesten.

Dinsdagavond en -nacht is het nog steeds zwaarbewolkt, al zijn er wel enkele opklaringen mogelijk. Op een paar regendruppels na, blijft het droog.
In de Ardennen kan het zicht beperkt worden door lage bewolking. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee.
De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Een regenzone verbonden aan een lagedrukgebied boven Nederland en Duitsland golft vannacht en morgen over ons land. In de loop van de dag zal een hogedrukwig geleidelijk zorgen voor droger weer.


update van maandag 22:01