Verwachtingen - weerbericht

17°

18°

2-3 Bft

17°

15°

16°

Samengevat weerbericht

Vannacht warm en overwegend droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. Minima van 13 tot 18 graden.

Zondag opnieuw zeer warm met in de loop van de dag toenemende kans op regen- en onweersbuien bij temperaturen tot 30 graden.

Ook begin volgende week blijft het zeer warm en onweerachtig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vannacht blijft het overwegend droog en licht of gedeeltelijk bewolkt maar heel lokaal kan er zich een bui ontwikkelen. De minima schommelen van 13 graden in de Ardennen tot 18 graden in de grote steden. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.Zondag begint de dag overwegend droog met zon en wolken. In de voormiddag kan er al een lokale bui vallen maar het is vooral in de namiddag dat we ons weer aan stevig onweer mogen verwachten. Lokaal kunnen de onweders gepaard gaan met hagel en aanzienlijke regenhoeveelheden die tot wateroverlast kunnen leiden. Het wordt opnieuw warm met maxima tussen 24 à 25 graden in de Hoge Ardennen en 30 graden in Vlaanderen. Er waait een meestal zwakke wind, aan zee matige, uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen.Zondagavond en in de nacht naar maandag moeten we geruime tijd rekening houden met regen- en onweersbuien. In de loop van de nacht wordt het droger en rustiger met opklaringen. De minima schommelen van 12 tot 17 graden. Er waait een zwakke wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen.

Algemene luchtgesteldheid

Een lagedrukzone, die van de Golf van Biskaje richting Zuidwest-Engeland trekt, voert vannacht met een oostelijke tot zuidoostelijke stroming nog tijdelijk droge en warme lucht naar ons land. In de loop van de nacht en vooral op zondag wordt de luchtmassa vochtiger en onstabieler vanuit Frankrijk wat vannacht aanleiding kan geven tot een lokale (onweerachtige) bui en zondag tot lokaal stevig onweer. Gezien de zwakke stroming in de hogere luchtlagen kunnen de onweders opnieuw voor aanzienlijke regenhoeveelheden zorgen.


update van zaterdag 22:01