Verwachtingen - weerbericht

2-3 Bft

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht trekt een zwakke regenzone over met lichte regen. Minima rond 5 graden.

Morgen plaatselijk nog enkele buien, later in de namiddag of avond droger en opklaringen. Maxima tot 12 graden.

In het weekend overwegend droog weer met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt geleidelijk zachter, met op zondag temperaturen tot 18 graden. Later op zondag en vooral zondagnacht gaat het regenen.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen vrijdag

Vanavond eerst nog buiig, vooral in de zuidelijke helft van het land. Tegelijkertijd neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe door de nadering van een zwak front. 's Nachts gaat het licht regenen. In het zuidoosten en zuiden van het land blijft het nog tot morgenvroeg droog. De minima worden in de eerste helft van de nacht bereikt en liggen tussen -1 graad in de Ardennen en 7 graden aan zee. De wind draait richting westzuidwest en is meestal zwak en aan de kust matig.

Morgen beginnen we de dag met veel bewolking in de oostelijke helft van het land en in het centrum. Er kan nog lichte regen vallen, vooral in de Ardennen. Later wordt het wisselend bewolkt met soms nog enkele plaatselijke buien. Aan de kust en in het noordwesten wordt het zo goed als droog met soms brede opklaringen in de loop van de namiddag. De temperatuur stijgt tot 8 graden in de Ardennen en 12 graden in het centrum. De wind is overwegend matig en ruimt naar het noordwesten.

Morgenavond en -nacht stabiliseert de atmosfeer en verdwijnen de buien. Het wordt meestal halfbewolkt. De wind neemt af tot zwak uit veranderlijke richtingen en de temperatuur daalt naar waarden tussen -1 graad in de Ardennen en 5 graden aan zee.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een lagedrukgebied boven het zuiden van Scandinaviƫ en een hogedrukgebied nabij Ierland wordt in een noordwestelijke tot noordelijke stroming frisse en onstabiele polaire lucht naar onze streken aangevoerd. Vannacht trekt een zwakke storing over.


update van vandaag 17:01