Verwachtingen - weerbericht

23°

29°

2-3 Bft

32°

28°

30°

Samengevat weerbericht

Vanochtend eerst nog enkele buien, daarna tijdelijk droog. Het warmt snel op en na de middag ontstaan er stapelwolken en buien, lokaal met onweer. Maxima van 23 graden aan zee en 28 tot 32 graden in het binnenland.

Vanavond en volgende nacht trekt een regen- en onweerszone van west naar oost.

Dinsdag vallen er eerst nog buien in het zuidoosten. Elders blijft het droog met stilaan enkele opklaringen en maxima rond 24 graden.

Van woensdag tot vrijdag blijft het droog en zacht met zon en wolken.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vanochtend zijn er eerst nog enkele buien. Daarna wordt het tijdelijk droog met hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich stapelwolken en kunnen er opnieuw buien ontstaan, lokaal met onweer, hagel en felle windstoten. De wind waait zwak tot matig en draait van zuid naar zuidwest tot noordwest. De maxima schommelen rond 23 graden aan zee, 29 graden in het centrum, en lokaal tot 32 graden in het oosten.In de nacht van maandag op dinsdag schuift een zone met regen, buien en onweer geleidelijk van west naar oost over het land. De minima schommelen tussen 14 en 16 graden. De wind waait eerst zwak en veranderlijk, later meestal matig uit het westzuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Aan de voorzijde van een golvend koufront, dat vanavond en vannacht van west naar oost over ons land zal trekken, stroomt vandaag vanuit het zuiden nog zeer warme maar onstabiele lucht over onze streken.


update van vandaag 06:01