Verwachtingen - weerbericht

2 Bft

Samengevat weerbericht

Vannacht rustig, droog en meestal lichtbewolkt. Minima tussen 2 en 7 graden.

Zaterdag in de meeste streken zonnig en lokaal nog enkele lage wolken bij maxima tot 16 graden. Zondag veel zon en maxima tot 17 graden.

Volgende week vaak wolken met soms wat lichte neerslag. Maxima rond 14 graden in het centrum.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vannacht blijft het droog met brede opklaringen en lokale lage wolken. Later is er kans op nevel of enkele mistbanken. De minima liggen tussen 2 of 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan zee. Er waait een zwakke wind uit noordelijke of veranderlijke richtingen.Zaterdag blijft het rustig en droog. Na het eventuele ochtendgrijs krijgen we vaak zonnig weer met enkele lokale lage wolken of soms sluierwolken. De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. De meestal noordoostelijke wind is zwak of hier en daar eens matig.

Zaterdagnacht is er kans op lokale lage wolken, maar in de meeste streken wordt het lichtbewolkt. Stilaan is er kans op nevel of enkele mistbanken. De minima liggen rond het vriespunt in de Hoge Venen, en schommelen elders tussen 2 en 6 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukzone met kern boven het zuiden van de Britse Eilanden en het Kanaal zorgt voor rustig en droog weer boven onze streken.


update van vrijdag 22:01