Verwachtingen - weerbericht

22°

24°

3-4 Bft

25°

23°

25°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag uitgebreide wolkenvelden met enkele opklaringen tussendoor. In het zuidoosten vaak zonnig. Maxima van 21 tot 25 graden.

Deze nacht stilaan zwaarbewolkt met kans op motregen in het noordwesten. Minima van 12 tot 18 graden.

Maandag eerst zwaarbewolkt weer met af en toe licht regen of motregen. In de namiddag meer opklaringen en enkele plaatselijke buitjes. Maxima tot 24 graden.

Van dinsdag tot donderdag zonnige perioden en wolkenvelden met slechts af en toe een plaatselijk buitje. Enkele graden warmer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het droog met uitgebreide wolkenvelden en tussendoor opklaringen die op het einde van de dag tijdelijk breder kunnen worden. In het zuidoosten van het land is het vaak zonnig. Maxima rond 21 of 22 graden aan zee, 22 of 23 graden op de Ardense hoogten en van 23 tot 25 graden in de andere streken. De wind waait in het binnenland matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest ruimend naar west tot zuidwest.

Deze avond is het droog met opklaringen in het zuidoosten en een wisselende bewolking in de andere streken. In de loop van de nacht krijgen we stilaan overal lage wolken waaruit na middernacht hier en daar wat motregen kan vallen, vooral in noordwesten van het land. In de Ardennen wordt het nevelig en ontstaat er plaatselijk mist. De minima liggen tussen 12 en 18 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest, ruimend naar west in het binnenland en naar noord tot noordwest aan zee.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog strekt zich uit in de richting van Centraal-Europa. Langs de noordelijke flank van dat gebied wordt uit west- tot zuidwestelijke richtingen vochtige zeelucht over onze streken aangevoerd die overdag licht onstabiel wordt.


update van vandaag 12:01