Verwachtingen - weerbericht

12°

14°

3-4 Bft

14°

11°

13°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag zonnig en droog met maxima tot 14 graden.

Ook vannacht vaak helder, maar koel: minima tussen 0 en 4 graden.

Zaterdag overwegend zonnig, maar een koele noordoostenwind doet het kouder aanvoelen. Zondag krijgen we 's ochtends wat meer bewolking.

Volgende week droog, zonnig en geleidelijk warmer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag wordt het droog en overwegend zonnig. In het zuidoosten van het land kan tijdelijk nog wat hoge of middelhoge bewolking voorkomen. De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden elders. Er staat een matige wind, aan zee soms vrij krachtig uit het noordoosten.

Vanavond en vannacht wordt het vrijwel helder op enkele hoge wolkensluiers na. De minimumtemperaturen liggen kort bij het vriespunt in de Ardennen en tussen 2 en 4 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait matig uit het noordoosten.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een complexe depressie boven het Iberisch schiereiland en een hogedrukgebied dat wordt opgebouwd boven de Noordzee, wordt uit noordoostelijke richting droge en relatief zachte, continentale lucht aangevoerd over ons land. Een zwakke storing bevindt zich net ten zuiden van ons land, maar verplaatst zich later vandaag richting het centrum van Frankrijk. De bewolking die hieraan verbonden is, verdwijnt de komende uren geleidelijk.


update van vandaag 12:01